TULEVIA KILPAILUJA

 

 

Huom! Facebookissa on toiminnassa suosittu suljettu ryhmä kalastajille "meri-lapin kilpakalastus" josta saa paljon asiallista ja ajankohtaista tietoa alueen kalastustapahtumista yms.Ryhmä on tarkoitettu urheilukalastajille ym. kalastusta harrastaville 

   

HUOM! Nyt kun olemme viisaampia tässä Korona asiassa.

HUOMIOIKAA Kun tulette kilpailuihin, tulkaa terveinä ja  omilla kyyteillä, varatkaa tasaraha ja oma kynä mukaan. Emme jaa lippuja kilpailijoille. Kanttiinia ei pidetä ja omat eväät mukaan Jonoja ei muodosteta ja pysytään 2 metrin päässä toisesta, sehän onnistuu lajille tyypillisesti muutenkin🙂

Vietetään  mukavia ulkoilupäiviä kalastuksen parissa!

 

 

Yleinen kolmen järven cup , 4 kilpailua kolmen järven tulos lasketaan. Lisäksi ARVONTA 500e. Prisman lahjakortti, jokainen cup kilpailukortti osallistuu arvontaan. Eli, jos osallistuu kaikkiin neljään cup kilpailuun saa neljä arpalipuketta. Lahjakortti arvotaan Finaalikilpailussa.TERVETULOA!

 

 ALUSTAVAT KILPAILUPÄIVÄT, voivat vielä muuttua

 

LA 26.12  SANTALAMPI  Cup1   Klo.10.30-13.30

SU 27.12 KORPIJÄRVI Cup 2  Klo.11-14

KE 6.1   KIVIJÄRVI Cup 3   Klo: 10.30-13.30

LA 9.1 SATTAJÄRVI  cup 4  FINAALI Klo: 10.30-13.30

 

TAMMIKUU 2021

LA-SU 2.1-3.1 PRÄNNÄRI Cup Tornion merialue Klo.10.30-13.30

6.1 KIVIJÄRVI cup 3

9.1  Sattajärvi cup 4  Finaali  

           

 

 

YLE/ LUONTO artikkeli 4.1.2020

 sivuilta kopioitu alla oleva teksti

Ahdistaako ilmaston lämpeneminen? Kotimainen villikala on ilmaston kannalta erinomaista proteiinia

Kaivetaan esille silakat, särjet ja hauet. Suomalainen villikala on yksi ilmastoystävällisimpiä proteiineja.

Syö silakkaa ja pienennät hiilijalanjälkesi

Villikala kasvaa vapaana järvessä tai meressä. Niinpä sen kasvattamiseen ei kulu ilmastoa kuormittavaa energiaa. 

Ekologisinta olisi vaikkapa pyöräillä itse ongelle ja hankkia näin ruokansa. Mutta myös teollisessa mittaluokassa tapahtuva kalastus, on ilmaston kannalta kestävä valinta.

Villikalan ympäristöhyödyt todettiin myös kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa vertailtiin eläinperäisten ruokien ympäristövaikutuksia laajasti. Ilmastovaikutuksen lisäksi arvioitiin rehevöitymistä, maaperän ja vesistön happamoitumista sekä ympäristömyrkkyjen ja antibioottien käyttöä.

Itse asiassa me suomalaiset olemmekin tässä asiassa onnekkaita. Maailmalla kalakannat kärsivät usein liikakalastuksesta. Meidän kalakantamme ovat suurelta osin hyvässä kunnossa. Särkikalojen ja silakan syöntiä tulisi jopa lisätä ympäristön kannalta.

Kalan syönti pitäisi brändätä ekoteoksi!

 

Ilmaston lisäksi kotimaisen kalan syöminen poistaa ravinteita vesistämme. Niinpä syömällä kestävästi kalastettua villikalaa, kirkastat kotijärvesi ja vähennät myrkyllisiä sinilevälauttoja.

Kalaruoka on myös terveellistä, siinä on paljon proteiinia ja muun muassa D-vitamiinia ja terveellisiä pehmeitä rasvoja. Ravintosuositusten mukaan kalaa tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ja kaiken lisäksi silakat ja särkikalat ovat herkullisia!

Villikalaa syömällä voit siis tehdä hyvää ympäristölle ja itsellesi.

 

 

 

Seuramme järjesti pilkkikilpailut Tornion Prännärissä 31.12-14. Savonlinnalainen Heikki Vatanen pilkki Suomen ennätyssaaliin kolmen tunnin pilkkikilpailussa 52,160 kg. ahvenia. Meri-Lapin urheilukalastajat onnittelee Heikkiä ikimuistoisesta saaliista!
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS