SM Pilkki 2022 Vesijärvi

19.03.2022


Alun perin tämän kilpailun piti olla Puruvedellä, mutta järjestäjät päättivät perua tapahtuman epävarman tilanteen vuoksi.

Sitten tulikin helmikuun puolessa välin ilmoitus että SM-pilkit järjestetään sittenkin Vääksyssä 19.3 .

NO NIIN! Aivan outo paikka ja tosi kaukana ja lyhyellä varoitusajalla.! Ensireaktio meillä oli että ei kyllä onnistu lähteä kun paikkakin on niin kaukana ja koska sillä järvellä pyöri kilpailut koko ajan niin totesimme että meillä ei ole kyllä mitään jakoa siellä etelässä. Hetken mietimme asiaa ja OHO meitä oli jo 10 lähtijää kisoihin. No pakkohan meidän oli lähteä puolustamaan SM mitaleja kun tyttöjen kanssa saimme kultaa Kemissä 2 vuotta sitten. Meidän naisten suunnitelma oli että me tehdään se meidän varma ja tasainen tulos niin voidaan joukkue mitali saavuttaa.

Kävimme Mikan kanssa reilu 2 viikkoa ennen kilpailua viikonlopun pilkkimässä ja katsomassa minkälainen paikka siellä odottaa.

No harjoituksissa löytyi hyvin ahventa pääosin 40-70grammasta mutta myös isompia 250 grammasia.

Ahventa oli paljon mutta pystyimme kartoittamaan alueet josta tuli isompia. Ahvenet olivat 3-4,5 metrissä ja niin ne olivat itse kisapäivänäkin. Pilkimme vain muutaman kalan per avanto ja laskimme nekin aina takaisin sekä jätimme kunnon välit seuraavaan reikään. Itse asiassa tämä on meidän tyyli harjoitella joka paikassa koska ei ole mitään järkeä pilkkiä kaloja pois ja pommittaa koko aluetta reikiä täyteen.

Lähdimme ajamaan SM-pilkkiin perjantaina töiden jälkeen minä, Mika, Eelis ja Lauri-poika.

Ajoimme yöpymään Jämsään. Olin hommannut meille majapaikan toiveiden mukaan EDULLISESTI. Perille päästyämme Lauri kummasteli vanhaa putki telkkaria ja digiboxia yms.yms. niin Mika sanoi Laurille että tässä sie Lauri näät nyt sen kolmen kympin ja satasen eron, johon Lauri vastasi että "mää en nää sitä satasta.

KYLLÄ sai nauraa. Tosi hiljaista oli Jämsässä perjantai illalla kun kävimme syömässä, ei missään ketään. Mistä lie johtui.

No aamulla aikanen herätys kahvit naamaan ja menoksi kisapaikalle n. tunti oli ajomatkaa. Olimme suht. ajoissa paikalla ja tapasimme paljon tuttuja ja meidän seurakaveritkin olivat jo paikanpäällä. HIENOA!

Kisajärvestä meillä oli iskostunut päähän että paljon on kalaa ja myös isompia joten toiveet isoista saaliista oli korkealla. Syvyys 3-4,5m. Samat välineet toimivat jotka toimivat täällä meidänkin vesissä.

Olimme päättäneet kaikille paikat etukäteen ja jaoimme paikat kaikille sopivasti että mihin kukanenkin menee ja ettei mennä samaan paikkaan. Minä itse jäin harvinaisesti aika lähelle lähtöpaikkaa, tai siltä se tuntui koska yleensä marssin mahdollisimman kauas. Mika meni järven perälle ja Eelis laitettiin takarajalle, jossa oli laajalla alueella kalaa harjoituspäivinä. Eelis olikin saanut rauhassa pilkkiä siellä ihan yksin. Pari miestä oli kauempana ja olivat nähneetkin kun Eelis oli saanut isojakin kaloja mutta eivät olleet kuitenkaan tulleet hänen alueelle, sitä ihmettelimme. Anne lähti Kaartiin niin kuin Kauppilan Nico joka kilpaili Pojat 19 sarjassa. Sieltä oli tullut ihan hyvän kokoista ahventa. Anne vaan oli lähtenyt jatkamaan matkaa eteenpäin vielä paremman kalapaikan toivossa.

Lauri meni Kaijaankalliolle, mutta hänen kairansa oli tylsä ja oli saanut päivän aikana vain 7 reikää aikaiseksi. No mitä me tästä opimme...? Testaa aina kaira että on hyvä ja terävä. Lauri oli akkukairana käyttänyt sitä täällä kotipuolessa eikä ollut huomannut että se on tylsä.

Elisa meni lähtörannasta suoraan n.1 km,n matkan päähän. Se oli hyvä valinta ja tulihan sieltä alueelta myös naisten voittotulos. Oli vain pitänyt kairata koko ajan ja kairaaminen oli tosi raskasta ja hidasta. Jää oli niin paksua ja voi sanoa että kyllä oli työläät ja haasteelliset olosuhteet.

No se oli semmonen juttu että minä menin sinne pelipaikoille ja siihen ei tullut juuri montaa henkeä ja sain ahvenia heti ehkä kymmenkunta ja sain tosi pahan haavan sormeen kun irrotin ahventa. Veren tulo ei meinannut tyrehtyä millään ja tietenkään ei ollut mukana mitään laastaria tai teippiä,..Tästä lähin on!

No sitten ei enään hirveästi ollut tapahtumia joka oli yllätys, enkä tajunnut että ei se iso ahven nyt tule syömäänkään, jatkoin koko ajan eteenpäin, aina välillä saaden ahvenia. Mika oli fiksannut minun titaanikairaan punaisen terän ja oli aika helppo kairata niin hyvä ettei koko talvena ole ollut. Minä käytin ofcourse lätkää ja oranssia SM-Ellu90, jälkimmäinen oli parempi myös Mikan mielestä, itse havahduin siihen vähän liian myöhään. Meillä oli Oranssia ja sinistä morria 14 koukulla.

Särkiä sain vain 2 kpl mutta joillakin muilla oli ollut särjet vähän riesana.

4 tuntia kului kuin siivillä. Kilpailu päättyi ja lähdin siirtymään punnitukseen. No ei näyttänyt kilpailijoilla olevan hirveän paljon kalaa.

No meidän lapin mestari Eelis sai sitten eniten meistä kalaa n. 8kg ja oli 14. Mikakin sai 6,8 kg,ja oli 24. Ihan huipputulokset vaikka olivat tähdänneet siihen 10 kiloon mutta kun sitä isompaa kalaa ei oikein tullutkaan niin se jäi haaveeksi. Mutta hyvin heillä meni kun päihittivät monta paikallista pilkkikunkkua. HYVÄ pojat!!

NO NIIN ja me naiset!! No Elisa onnistui saamaan 4,5kg pikkuahventa ja oli kuulemma työvoitto sen kairaamisen takia, ja minä sain 2,6kg ja Anne 2,4kg JOTEN saimme joukkuehopeaa!

Mikä mahtavinta meidän uusi nuorisojäsen Nico sai yli 3kg,n saaliillaan pronssia ja hopea ei jäänyt kauas. Olihan se mahtava päivä ja muillakin meidän seuran jäsenillä oli ihan hyvät tulokset.

Saimme paljon onnitteluja ja pää oli pyörällä vielä monta päivää kisan jälkeenkin ja radiotoimittajakin soitti minulle maanantaina ja suorassa lähetyksessä jouduin tai SAIN kunnian kertoa vähän SM-kilpailu tunnelmista ja meidän joukkueesta ja sijoituksista ym.pilkkimiseen liittyvää.

Olipa mahtava päästä taas kisaamaan!

JAANA

ALLA linkki Suomen SM-pilkin tuloksiin

https://www.etelasavonvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/2022/smpilkki.html

SM-pilkki 2022 naisten HOPEA joukkue. Onnea Meri-Lapin urheilukalastajien naiset!
SM-pilkki 2022 naisten HOPEA joukkue. Onnea Meri-Lapin urheilukalastajien naiset!
Luo kotisivut ilmaiseksi!